FinansWatch

DnB Nor overtager Nordeas lederrolle i bankkonsortium

Overseas Shipholding Group har refinansieret gæld for 900 mio. dollar og det bemærkes, at shipping-banken Nordea ikke er en af finansierings-partnerne.

Overseas Shipholding Group, OSG, har sikret sig refinansiering af en gæld på 900 mio. dollar. Aktionærerne jubler over aftalen, der er indgået med syv større banker. Men Nordea, der ellers er en af det helt store spillere inden for finansiering i shippingindustrien, er ikke at finde. Det skriver shipppingavisen Tradewinds fredag.

OSG har indgået aftalen med DnB Nor, Swedbank, Citibank, ING, HSBC, Credit Agricole og Morgan Stanley.

Overtaget lederrolle

"Jeg kan heller ikke se dem på listen," siger administrerende direktør i OSG Morten Arntzen spøgefuldt til Tradewinds og fortsætter:

"Det er en solid samling af banker, vi har indgået en aftale med. Men Nordea mangler. Jeg mener, DnB Nor virkelig er trådt ind i stærk lederrolle her. Vi har sandsynligvis gjort mere forretning med DnB Nor i de seneste år end med Nordea," siger han.

Det var ventet, at Nordea ville have været del af aftalen, da banken tidligere har spillet den vigtige rolle som bookbuilder for OSG.

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs