FinansWatch

Storbanker enige om fælles front i Sanistål

Fire af landets største banker er blevet enige om, hvordan de ejermæssigt vil håndtere det, at de er storaktionærer i Sanistål.

Danske Bank, Nordea, Jyske Bank og Nykredit har indgået en aftale om ejerforholdene i Sanistål. Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

De fire banker ejer tilsammen omkring 9 mio. aktier, hvilket svarer til 76,24 pct. af den samlede aktiekapital og det samlede antal stemmerettigheder i Sanistål.

"Aktionærerne vil i henhold til ejeraftalen søge at koordinere stemmeafgivelser på generalforsamlinger i selskabet og derigennem søge at føre en langsigtet, fælles politik over for selskabets ledelse," fremgår det af meddelelsen.

Bankerne har aftalt ikke at sælge aktier i Sanistål, inden ejeraftalen udløber 31. marts 2013 "medmindre en kvalificeret majoritet af aktionærerne ønsker dette".

"I tillæg hertil har aktionærerne oplyst, at hvis aktionærerne ikke kan nå til enighed, er der aftalt mekanismer for samlet stemmeafgivelse, hvis en kvalificeret majoritet af aktionærerne ønsker dette".

Bankerne blev storaktionærer i forbindelse med en nødemission i slutningen af februar 2011.

Banker storaktionærer i Sanistål

Banker tager magten i industriselskaber

Finanstilsynet: Storbanker behøver ikke købe Sanistål

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs