FinansWatch

Finansiel Stabilitet: Amagerbanken næsten i nul i Q1

Resterne af forliste Amagerbanken opnåede i første kvartal at få et resultat tæt på nul.

Det skriver Finansiel Stabilitet i sin kvartalsrapport.

Konkursen blev dog dyr. Tab ved udstedelse af individuelle statsgarantier til den tidligere Amagerbanken er indtil videre opgjort til 5,6 mia. kr.

Samlet fik det statslige oprydningsselskab et underskud på 0,1 mia. kr. i første kvartal, mens der var et resultat før nedskrivninger på 0,1 mia. kr.

Finansiel Stabilitet havde ved udgangen af første kvartal udstedt individuelle statsgarantier til 49 institutter for samlet 182 mia. kr. I årets første tre måneder er der blevet høvlet 11 mia. kr. af det tal, hvilket især skyldes fortidsindfrielser, oplyses det.

(Ritzau Finans)

Finansiel Stabilitet: Amagertab kan se bedre ud end ventet

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs