FinansWatch

CBS-professor forudser nye polstringskrav fra risikoråd

Mandag mødes Det Systemiske Risikoråd for at diskutere nye kapitalkrav til bankerne, og professor Jesper Rangvid forudser, at rådet anbefaler øgede krav, skriver Børsen.

Foto: CBS

Senere mandag skal Det Systemiske Risikoråd diskutere, om man bør anbefale erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) at aktivere en kontracyklisk buffer, dvs. et nyt kapitalkrav til bankerne. Ifølge CBS-professor Jesper Rangvid vil og bør rådet komme med en anbefaling med øgede krav i et eller andet omfang, skriver Børsen.

Den kontracykliske buffer er et værn mod dårligere tider, eftersom bankerne tvinges til at lægge til side i opgangstider. Bufferen er i dag på nul og kan i 2018 maksimalt sættes til 2 pct. af de risikovægtede aktiver.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs