FinansWatch

Regnskab: Aarhus Lokalbank forventer elendigt år

Første kvartal gik rigtig skidt for den pressede Aarhus Lokalbank, der på grund af store nedskrivninger allerede nu kan øjne et 2011 klædt i rødt. Opdateret 17:09.

"Stærk utilfredsstillende."

Sådan betegner Aarhus Lokalbank år 2011 allerede efter årets første tre måneder. Og det er værd at understrege, at det ikke kun er årets første kvartal, der ender under den etiket. Det er hele året, der synker under vægten af store nedskrivninger, faldende renteindtægter, et førtidsindfriet lån og et uventet spark over skinnebenet fra Amagerbanken.

Banken nedjusterer på den baggrund til et basisresultat før nedskrivninger for 2011 på nul kroner. Første kvartal byder på nedskrivninger på 47,7 mio. kr., eller 1,1 pct. af bankens samlede udlån.

Dermed har banken nu samlet nedskrivninger på udlån og garantier i størrelsesordenen 364,8 mio. kr., eller 8,6 pct. af udlånet.

"Bankens ledelse konstaterer fortsat usikkerhed om det fremtidige behov for nedskrivninger på udlåns- og garantiporteføljen som følge af vanskelige konjunkturforhold og deraf følgende vanskelige markedsforhold for vore kunder," skriver banken i kvartalsmeddelelsen og fortsætter:

"I forlængelse af ovenstående forventer banken for hele 2011 en basisindtjening før nedskrivninger omkring 0 mio. kr. baseret på en basisindtjening for resten af året i niveauet 30 mio. kr. - heri er indeholdt omkostninger til Amagerbankens afvikling ca. 7 mio. kr., som ikke tidligere indgik i basisindtjeningen. For hele 2011 forventes der derfor et stærkt utilfredsstillende resultat efter nedskrivninger og skat."

Nettorenteindtægter falder fra 35,7 mio. kr. til 1,8 mio. kr., hovedsagligt på grund af ekstraordinære udgifter til at førtidsindfri et lån, som Deutsche Bank tidligere på året udnyttede bankens kapitaludvidelse til at kalde.

Det giver en basisindtjening på -21,7 mio. kr., og et resultat før skat på -78,9 kr.

Til gengæld lykkes det fortsat for banken at mindske hullet mellem ud- og indlån. Udlånet er nu bragt ned til 3,6 mia. kr. mod 4,1 året før, mens indlånet er steget fra 2,2 mia. kr. til 3,2 mia.

En kvart milliard af indlånsstigningen stammer dog fra midler hentet med den individuelle statsgaranti.

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs