Vestjysk Bank: Tingene er vanskelige i øjeblikket

En af de banker, der står foran en stor udfordring med hensyn til refinansiering af statsgaranterede lån er Vestjysk Bank.

Det er vanskeligt at refinansiere statsgaranterede lån for 8 milliarder kroner, når fundingmarkedet er frosset til. Det ved man alt om i Vestjysk Bank, der står overfor netop den opgave de to kommende år.

”Vi står og skal bruge lige knap 8 mia. kr. Lige her og nu kan vi ikke hente pengene andre steder, for tingene er vanskelige i øjeblikket,” siger adm. direktør Frank Kristensen til Børsen.

Han arbejder i øjeblikket på at nedbringe bankens indlåndsunderskud og dermed gøre det lettere at gå på markedet efter funding.

Nye tiltag

”Men det ændrer ikke på, at der er et problem omkring funding-mulighederne de kommende år, som man politisk må forholde sig til,” siger Frank Kristensen.

Banken vil inden for kort tid lancere lancere en række nyt tiltag, der skal være med til at skaffe mere indlån i posen.

"Vi har skarpt fokus på at øge indlånsmasserne og vil inden sommerferien introducere nye tiltag over for såvel private og som erhvervskunder. Men du får mig ikke til at fortælle hvad og hvornår endnu," siger Frank Kristensen til Berlingske Business.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også