FinansWatch

Hedgefonde tæt på at spolere Danisco-handel

Børsen skriver, at der var et intenst pres fra to hedgefonde i London, som ville have den amerikanske aktivistfond Elliot til at dele en eventuel ekstra præmie med dem. Elliot afviser beskrivelsen.

Daniscos fremtidige ejerskab var ifølge Børsen omdrejningspunktet i en nådesløs kamp mellem tre fonde, som udelukkende jagter de kortsigtede gevinster på aktiemarkedet.

Alle vidste, at aktivistfonden Elliott med sine 10,02 pct. af aktierne kunne blokere for en handel. Men fondens gunstige position blev udnyttet af to hedgefonde i London, der med knap 10 pct. af Danisco-aktierne ville have Elliott til at dele en eventuel ekstra-præmie med dem, ellers kunne de pludselig være tæt på at kunne blokere for en overtagelse, og så ville Eliotts opkøb i aktien vise sig dyrebart, da en tilbagetrækning fra Dupont ville få Danisco-aktien til at falde voldsomt.

"De tre fonde kunne ikke blive enige om, hvem der skulle gøre hvad, hvordan man skulle skære kagen, og Elliot endte med at vurdere, at risikoen var for stor for, at hele handlen skulle falde sammen," siger en anonym kilde til Børsen.

Så var det trods alt bedre for Elliot at sælge til kurs 700 og score et sted mellem 100-150 mio. kr. i kursgevinst.

SEB siger nej til Danisco

Deutsche Bank løb med Danisco

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs