FinansWatch

Nordea-analytiker sejrer igen i Ugebrevs-ranking

To bank-analytikere i Top 4, hvoraf den ene rykker markant frem. Vinderen er Nordeas medicinalanalytiker, der hædres for at være tæt på kunderne og levere god viden, når der er konkrete nyheder om et selskab, mens analyserne ikke altid vurderes at være over gennemsnittet.

Foto: Richard Drew

Analytiker Michael Novod fra Nordea vinder for andet år i træk titlen som Årets Aktieanalytier i en rating foretaget af Økonomisk Ugebrev.

På en delt andenplad følger Jakob Brink fra Handelsbanken og Per Grønborg fra Danske Bank. De følgende topplaceringer indtages af Lars Topholm, Carnegie; Niels Granholm-Leth, Enskilda og Dan Wejse, Nordea.

Brink hopper frem

"Michael Novod henter ikke blot sine point i kraft af skarpe analyser. Faktisk lyder skudsmålet, at selv om hans analyser altid er begavede, så er de ikke altid over gennemsnittet. Derimod er der mange af dem, og han er god til at være på banen, når kunderne - porteføljemanagerne - efterspørger konkret viden om en f.eks. en aktuel begivenhed i medicinalverdenen. tilfælde har fået fine ratings i både gode og onde tider for aktierne de seneste år," skriver ugebrevet.

Til Nordeas intranet siger Michael Novod ovenpå kåringen, at "det er noget man kæmper hårdt for, så det rigtig dejligt at få sådan et skulderklap fra investorerne".

Han har været i Nordea siden nytår og er glad for jobskiftet.

"Jeg kan mærke, det gør en forskel at sidde i en stærk bank, der har så gode relationer til de største virksomheder, og så er det meget motiverende, at være del af et målrettet og committed team med store ambitioner", siger den nykårede aktie-analytiker.

Ugebrevet fremhæver Jacob Brink, bank- og forsikringsanalytiker i Handelsbanken, der er hoppet op på andenpladsen, som han deler med sin direkte konkurrent på finansaktier, Per Grønborg fra Danske Markets, der ellers gennem en årrække har haft en uantastet position som bedste analytiker på finansområdet, og som også flere gange har vundet den samlede rating.

Ugebrevet fremhæver også, at Jacob Brink er den eneste nye til at markere sig i toppen af en ratingliste, der ellers er domineret af garvede navne.

Top 6 blev:

1. Michael Novod, pharma-analytiker Nordea

2. Per Grønborg, finansanalytiker Danske Markets

3. Jakob Brinks, finansanalytiker Handelsbanken

4. Lars Topholm, industri, Carnegie

5. Niels Granholm-Leth, medikoteknik, Enskilda

6. Dan Wejse, small cap, Nordea

Her er investorernes favorit-analytikere på bank- og forsikring

"Kongen" igen kåret som bedste aktiestrateg i Danmark

Stjerne-analytiker nedjusterer bankaktier

Ugebrev kårer igen Danske Bank til bedste børsmægler

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs