Ugebrev kårer igen Danske Bank til bedste børsmægler

For andet år i træk får Danske Bank og Handelsbanken henholdsvis første- og andenpladsen i Økonomisk Ugebrevs Børsmægler Rating for Aktiemæglere, som er udarbejdet hvert år de seneste femten år.

Danske Markets er gået en antydning tilbage i den samlede vurdering, mens Handelsbanken er gået en antydning frem, så det kun er decimaler, der nu skiller de to konkurrenter.

Kigger man på karaktererne for de enkelte discipliner indenfor aktiehandel og analyse forekommer det klart, hvad der bringer de to huse op i toppen af ratingen:

"De får de klart bedste karakterer for deres arbejde med aktieanalyser af de enkelte selskaber og brancher. Altså de analyser, som porteføljemanagerne selv angiver som den vigtigste parameter, når de skal bedømme de enkelte mæglere," forklarer ugebrevet

De to førende mæglerhuse er meget forskellige.

"Mens Danske Markets satser på at være hele vejen rundt, både i henseende til selskaber under analyse og arten af opgaver, koncentrerer Handelsbanken sig om analysedækningen af de lidt større selskaber. Det har man også haft ro til, da man ikke har fået del i nogen af de børsnoteringer, der har været over året".

Handelsbanken udvider dækning

Handelsbanken er dog på vej med en udvidelse af den danske dækning.

"Analytikeren Andrew Carlsen er således ansat til at dække en række danske smallcap selskaber. Omvendt angriber Danske Markets også Handelsbankens kerneforretning med formidling af nordiske aktier ude i verden. Danske Markets har siden sidste år åbnet kontor i New York med et fuldt salgsteam, samt opgraderet både kontoret i London og salgsteamet til europæiske kunder," skriver ugebrevet..

Efter de to Danske Bank og Handelsbanken, kommer Nordea, SEB Enskilda, Carnegie, ABG Sundal Collier, Jyske Bank, Nykredit og Sydbank.

For mange børsmæglere slås om kunderne

Nyt supertilsyn bekymrer børsmæglere

EU skruer bissen på overfor børsmæglere

"Kongen" igen kåret som bedste aktiestrateg i Danmark

Prospera: SEB Enskilda falder tilbage

SEB Enskilda i nordisk førerposition

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også