FinansWatch

Saxo åbner dørene for længe ventet privatbank

Saxo Bank, der specialiserer sig i onlinehandel og investeringer, åbner nu en afdeling for privatkunder.

Foto: KRABBE LARS

På mandag slår Saxo Bank dørene op for private bankkunder. Det sker med lanceringen af Saxo Privatbank.

Der har længe været spekulationer om, hvornår Saxo Bank ville gå ind i kampen om de danske privatkunder, og nu åbner den første afdeling af Saxo Privatbank altså i Tuborg Havn i Hellerup, hvor bankens hovedkvarter også findes.

Etableringen af privatbanken sker efter en stigende efterspørgsel blandt bankens eksisterende kunder, fortæller direktør for pengeinstitutaktiviteter i Saxo Bank Christian Kofoed Jakobsen til FinansWatch.

Kunder vælger koncepter

”De kunder, vi har i vores kapitalforvaltningsben, blandt andet Sirius Asset Management, efterspørger mere traditionelle bankydelser. De ønsker ikke nødvendigvis bare at få almindelige bankydelser, men de efterspørger en moderne, simpel og enkel bank,” siger Christian Kofoed Jakobsen, der understreger, at Saxo PrivatBank på flere måder områder adskiller sig fra andre banker.

”Vi har boliglån, pension, netbank, dankort som de andre. Men derudover arbejder vi med tre koncepter, tre kategorier, som kunderne selv vælger. Prisen afhænger af, hvor mange ydelser, du ønsker, og vi lægger koncepterne ud, så kunderne selv kan vælge,” siger han.

Christian Kofoed Jakobsen fortæller, at Saxo går efter kunder, der har orden i økonomien.

Flere filialer kan være på vej

”Vi retter vores tilbud mod kunder, der har styr på pengesagerne, men man behøver ikke at være formuende for at være kunde hos os. Vi har den styrke, at hvis en privat bankkunde har brug for særlig opmærksomhed, kan vi give adgang til ekspertrådgivning hos vores seniorrådgivere. Vi målretter vores bankprodukter efter, hvor de giver mest værdi for kunderne, ” siger han.

Afdelingen i Hellerup bliver formentlig den første af flere afdelinger af Saxo Privatbank.

”Afdelingen i Hellerup skal åbne og blive en profitabel forretning. Når det er sket, vil vi kigge på nogle af de større danske byer,” siger Christian Kofoed Jakobsen.

Saxo Privatbank etableres som en del af Brørup Sparekasse, som Saxo Bank købte i september 2010.

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs