FinansWatch

Avis: Britisk finanstilsyn vil tjekke udenlandske banker

Det britiske finanstilsyn, FSA, lægger pres på europæiske banker for at øge gennemskueligheden i deres afdelinger i London. Det skriver Wall Street Journal.

Tiltaget fra det britiske finanstilsyn skal sikre, at europæiske finansielle institutioner ikke kan udnytte europæiske regler, og placere særlige risikable bank- og mæglerafdelinger i den britiske hovedstad.

Under de nuværende regler kan banker i de 30 EU-lande frit åbne afdelinger i ethvert land indenfor EU, men vil stadig hovedsagligt blive reguleret af deres hjemlige finanstilsyn.

Storbritannien blev ramt af udenlandsk bankkonkurs, da den islandske bank Landsbanki kollapsede og trak den britiske underafdeling, Icesave, med sig. Det kostede 170.000 briter deres indskud i banken, som den britiske stat måtte dække.London

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs