Bankaktier dominerer sur stemning

De europæiske aktiemarkeder er torsdag præget af en negativ stemning. Især finanssektoren er tynget.
RITZAU FINANS

Aktiemarkedet er præget af en negativ stemning. Især bank- og minesektoren trækker indeksene lavere. Fødevarekoncernen Danone er i fokus med sit kvartalsregnskab, og der er kursklø til producenten af husholdningsprodukter Reckitt Benckiser.

Det Franske CAC40-indeks ligger 1,2 pct. lavere i 3959, mens det tyske DAX30-indeks falder 0,8 pct. til 7123, og det britiske FTSE100-indeks ligger 0,9 pct. lavere i 5958.

"Der er meget modvind i markedet for tiden. Olieprisen er en åbenlys grund til bekymring, og især det at den begynder at påvirke forbrugertilliden, mens effekten på selskabernes marginaler er mindre klar. Jeg tror, at selskabernes overskud ikke vil blive så gode, som markedet venter," kommenterede aktiestrateg Garry Evans fra HSBC Holdings i et interview med Bloomberg Television.

Tynget finanssektor

Den franske fødevarekoncern Danone kom med regnskab for første kvartal, og aktien handles 1,3 pct. højere til 47,4 euro i kølvandet på det. Danone leverede en bedre omsætning end ventet, hvor især overtagelsen af russiske OAO Unimilk understøttede udviklingen.

Den europæiske finanssektor er tynget. Den tyske storbank Deutsche Bank falder 2,8 pct. til 41,4 euro, efter at finanshuset Societe Generale har sænket sin anbefaling fra "køb" til "hold". Den spanske bankgigant Banco Santander har fået sænket sin anbefaling fra "køb" til "hold" af UniCredit, hvilket sender aktien 1,8 pct. lavere til 8,4 euro.

Den irske bank, Bank of Ireland, trodser dog stemningen og stiger 2,9 pct. til 0,3 euro, efter at have leveret et fald i både tab på udlån og i tab efter skat i sit regnskab.

Presset minksektor

Petroleum Geo-Sevices, der udfører seismiske- og jordbundsundersøgelser for olieindustrien, dykker 7,5 pct. til 81,85 nkr., efter at selskabet har meddelt, at der i det første kvartal af 2011 har været et fald niveauerne for datalicens aktiviteten og antallet af indledende finansieringer.

Industri- og teknologikonglomeratet, Sulzer, stiger 4,6 pct. til 150,3 sfr. Sulzer har fremlagt regnskabstal for første kvartal, hvor ordrerne steg 12 pct. til 918 mio. sfr.

Samtidig er minesektoren presset, hvor minegiganten BHP Billiton falder 1,8 pct. til 2494 pence, mens Xstrata handles 0,8 pct. lavere i 1457 pence. Sektoren er ramt af frygten for den accelererende kinesiske inflation forud for fredagens præsentation af tal for de kinesiske forbrugerpriser.

(Ritzau Finans)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også