FinansWatch

Amagerbank-bekymringer gjort til skamme

Amerikanerne spurgte til Amagerbanken - men i sidste end skadede krakket på ingen måde Danske Banks obligationsudstedelse.

Alle investorerne spurgte til Amagerbanken, og til Bankpakke III. Men frygten for at dansk særregulering og krak skulle blokere for mulighederne i udlandet viste sig ubegrundet, fortæller direktør i Danske Bank Steen Blaafalk.

”Der kom lige en Amagerbanksag, som pludselig gjorde, at vi fik panderynker og tænkte: Hvad betyder det her for vores udstedelse i USA – hvad mon de tænker derovre. Men de bekymringer blev så gjort til skamme," siger han til FinansWatch.

Stor interesse

Der var dog stor interesse fra amerikansk side omkring Amagerbankens krak og Bankpakke III.

”Samtlige investorer jeg besøgte i USA februar spurgte: ’Hvad var det lige med den der Amagerbank og Bankpakke III.’ Men når de så får det forklaret, så kender de det nærmest godt. Det amerikanske FDIC – deres garantifond – har faktisk en ordning, der til forveksling ligner Bankpakke III’s. Og der ryger altså en bank eller to om ugen – de går til den derovre. ”

”Det er meget positivt, at vi i det hele taget kan gå så succesfuldt ud i det primære marked og lancere obligationer. Vi får i hvert fald slået syvtommersøm igennem, at Amagerbanken har betydet noget for vores navn og rygte."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs