FinansWatch

Morgan Stanley: Irsk stresstest neutral for europæiske banker

Stresstesten der viser, at irske banker har brug for 24 milliarder euro, får ikke umiddelbart kurspåvirkende betydning for Danske Bank, vurderer Morgan Stanley

Morgan Stanley vurderer, at den irske stresstest af banker, der blev offentliggjort torsdag aften, er neutral for vurderingen af bankerne KBC, Lloyds, Royal Bank of Scotland og Danske Bank. Det skriver Bloomberg News.

Morgan Stanley har efter eget udsagn set mere pessimistisk på den europæiske banksektor end konsensus i markedet.

Brug for 24 milliarder

Den irske stresstest viste, at fire irske banker har brug for en kapitaltilførsel på 24 mia. euro.

Allied Irish Banks skal bruge 13,3 mia. euro, Bank of Ireland har brug for 5,2 mia. euro, Irish Life har brug for 4 mia. euro, og EBS har brug for 1,5 mia. euro.

Ny kapital alene er dog ikke nok for den hårdt ramte finanssektor.

National Irish Bank

"Der er ikke bare brug for kapitaltilførsel, der er også brug for at reducere balancen og salg af aktiver," sagde centralbankchef Patrick Honohan ved offentliggørelsen.

Centralbanken har haft hjælp fra det store amerikanske investeringsselskab Blackrock til at lave testen af det finansielle system.

Danske Bank driver også forretning i Irland med ejerskabet af National Irish Bank.

Danske stiger efter irsk test

Allied Irish Banks, der altså har brug for den allerstørste kapitaltilførsel, skriver i en kommentar til testen, at den sætter stor pris på den irske stats opbakning.

"AIB's bestyrelse mener, at disse hensættelser og reserver vil repræsentere et yderst forsigtig og modstandsdygtig grundlag ud fra hvilket banken kan understøtte sine kunder og økonomisk genoplivning," skriver bankens ledelse.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs