FinansWatch

Avis: Dyb frustration i finanssektoren over Moody's magt

Kreditvurderingsinstituttet vurderes som værende bagudskuende, uskarp i analysen og ikke for hurtig til at gennemskue det politiske spil omkring den finansielle sektor.

De danske banker er dybt afhængige af Moody's kreditvurdering, når de skal hente funding i udlandet, men rundt omkring i den finansielle sektor er respekten for Moody's til at overse.

Det skriver Berlingske Business.

I artiklen er der ingen navngivne bankdirektører, der står frem og kritiserer Moodys, hvis rating de er dybt afhæng af på funding-markederne, mens der er andre kilder, der ikke lægger skjul på, at Moody's for dem ikke altid er helt fremme i skoene.

Bekræfter det man vidste

”Når Moody’s sætter en rating på en bank, afspejler det som regel de forventninger, som hele sektoren har haft til den her bank i forvejen. Moody’s er ofte mere bagudskuende. De bekræfter det, som markedet burde vide i forvejen,” siger Witold Ladewig Bahrke, strateg i PFA Asset Management.

Hans synspunkter finder opbakning hos andre anonyme kilder, hvor bl.a. en analytiker hæfter sig ved, at det var utroligt at se, at Moodys fuldstændig havde fejlfortolket Bankpakke III, hvor Amagerbanken gik ned og indskyderne tabte penge, mens Moodys var helt overbeviste om, at den slags ikke kunne ske i Danmark. Det på trods af, at Bankpakke III netop handler om, at banker kan gå ned, men at man har spændt et sikkerhedsnet ud under nogle af indskydernes midler, ligesom man sikrer, at kunderne kan gå i banken og hæve penge dagen efter, fordi Finansiel Stabilitet overtager banken.

Hos Moody's siger chef for analysen, Janne Thomsen:

”Vi er ikke revisorer. Vi er ikke Finanstilsynet. Vi gennemgår ikke lånesagerne en for en. Vi får oplysninger fra bankerne, og vi gennemgår deres indtjening, strategier, risikoprofil og likviditetsprofil. Derudfra danner vi så vores mening og melder den ud,” understreger Janne Thomsen.

Jyske: Moodys halter lidt efter

Dam efterlyser afklaring om vigtige banker

Bødskov: Jeg har læst Moody’s rapport

Nyby er uenig med Moody's

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs