FinansWatch

Damgaard-bank er rosinen i pølseenden

Hver eneste bank i Danmark har aflagt regnskab - med undtagelse af tre små, unoterede banker. Erik Damgaards pressede Cantobank er blandt de, der stadig mangler.

Alle de andre har fortalt, hvordan det går i banken. Årsregnskaberne for alle banker i Danmark er aflagt - med tre undtagelser.

Det drejer sig henholdsvis om Erik Damgaards Cantobank, om belgisk-ejede Dexia Bank og om fransk-ejede Ekspresbank.

Alle tre banker gør klart over for FinansWatch, at regnskaberne er på vej, med de seneste på plads omkring månedsskiftet.

Tilsynet slog til

I den rent Erik Damgaard ejede-Cantobank fortæller direktør Jan Thygesen til FinansWatch, at man er klar med regnskabet den 30. marts, efter generalforsamlingen dagen før.

Cantobank blev sidste efterår for anden gang på to år inspiceret af Finanstilsynet; tilsynets første besøg havde afsløret massive behov for nedskrivninger og fik tilsynet til at presse Cantobank til at nedbringe det samlede udlån. Sidste efterår var 12 pct. af udlånet så væk - en udvikling tilsynet kaldte for god, men ikke helt nok.

Tyske ejendomme

Den 30. marts skulle det så stå mere klart, om Damgaards bank - der hen over sommeren ifølge Berlingske var tæt på at blive solgt i en ambitiøs, men ultimativt altså forfejlet manøvre - kan leve op til tilsynets krav. Siden har Damgaard ifølge avisen barslet med at skabe et alternativ til Saxo Bank - muligvis via Cantobank.

Som en del af efterårets redegørelse slog Finanstilsynet også fast, at Cantobank bør overveje deres forretningsmodel i forhold til lovens styrkede krav om en fornuftig en af slagsen. Bankens oprindelige plan lød på investering i tyske ejendomme med penge indsamlet via privates indlån.

Udenlandske banker på vej

Den belgiskejede Dexiabank oplyser, at man har generalforsamling fredag, og at regnskabet kan ventes umiddelbart efter. Moderselskabet i Belgien aflagde regnskab tilbage i februar.

Hos franske Ekspresbank fortæller chefjurist Tom Christensen, at man på grund af tidsmæssige udfordringer først har kunnet få selskabets bestyrelse - der med en enkelt undtagelse er rent fransk - samlet den 29. marts, hvorefter man offentliggør regnskabet.

Ud over de tre banker mangler flere af landets mindste sparekasser også at aflægge regnskab.

(Rettet: Det fremgik tidligere, at Ekspresbank og Cantobank var klar med regnskab i slutningen af april. Det drejer sig dog om marts måned.)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs