Tidligere Jyske Bank-direktør frifundet i kulørt sag

ITH, som personkredsen omkring Capinordic gennemførte en fjendtlig overtagelse af tilbage i 2007, var omdrejningspunktet i langstrakt sag. Visti Nielsen frifundet.

Visti Nielsen, der som en erfaren bankmand i dag hjælper Finansiel Stabilitet i bestyrelserne hos bl.a. EBH og Roskilde Bank, er frifundet i en sag om tilbagebetaling af et gyldent håndtryk på 5 mio. kr. til en tidligere adm. direktør i investeringsselskabet ITH i Silkeborg.

Det er Børsen, der skriver, at den tidligere Jyske Bank-direktør er frifundet i sagen ved byretten i Viborg.

Gyldent håndtryk

I værste fald havde Visti Nielsen som tidligere medlem af bestyrelsen i ITH risikeret at skulle betale omkring 1,5 mio. kr. tilbage. Han var sammen med tre andre ITH-bestyrelsesmedlemmer og fhv. ITH-topchef Carsten Bo Pedersen stævnet ved byretten i Viborg af Colexon Solar i København om tilbagebetaling af et gyldent håndtryk på 5 mio. kr. til Carsten Bo Pedersen, efter at en personkreds omkring Capinordic A/S i 2007 havde gennemført en fjendtlig overtagelse af ITH.

Der er indgået forlig i sagen og i den forbindelse aftalt, at parterne ikke må udtale sig om forliget.

Sondrer mellem nye og gamle penge

Tilbage i 2007 var det en sag, der vakte stor opsigt, fordi ITH blev belejret af personer fra Capinordic-netværket, senere kendt som Milliardærklubben efter Berlingske-journalist Birgitte Erhardtsens bog.

”At blive kaldt gadedreng vil vi nok være lidt kede af. Vi er entreprenører. Men vi sondrer mellem nye og gamle penge. Og det er åbenbart, at den entreprenørånd, der er i Capinordic, koblingen til de entreprenører, der sidder i Capinordics bestyrelse, tiltrækker en speciel kundeskare blandt velhaverne. Ejendomsmarkedet er et godt eksempel. Der sidder masser af mennesker, der har tjent på bl.a. K/S konstruktioner og som nu sidder med stor likvid formue. Og de seneste år har skabt fantastisk mange velhavere i Danmark. De synes, det er spændende, at vi tænker på en ny måde, og at vi viser resultater på de planer, vi lægger frem”.

Sådan sagde Lasse Lindblad tilbage i efteråret 2007 til Berlingske, da der var mange skriverier om, at han og Capinordic pumpede værdierne i deres selskaber kunstigt op – deriblandt med fokus på værdiskabningen i ITH.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også