FinansWatch

Finansraadet: OK med flere detaljer om statsobligationer i stresstest

Finansraadet ser ingen problemer i, at EBA skærper kravene til bankernes balancer i de kommende stress-test.

Der er ingen piveri fra bankerne, der i disse dage er i gang med at finde data frem, som skal sendes videre til EBA (The European Banking Authority Red.), det europæiske tilsynsorgan for banker,.

Kravene er ellers skærpet til bankerne, der skal have endnu mere robuste balancer for at kunne klare de kommende stress-tests, men bankernes organisation, Finansrådet, finder kravene acceptable og fair.

Fornuftig test

”Vi syntes det er fornuftigt at stress-teste bankerne igen, hvis det kan forstærke roen i markederne. Det er en noget stærkere stress-test end det man gennemførte sidste år,” siger cheføkonom hos Finansrådet, Niels Storm Stenbæk.

Han peger på, at særligt de makroøkonomiske scenarier er hårdere og der bliver i højere grad end sidst taget højde for de statsobligationer, som bankerne har på deres balancer.

”De skal oplyse mere detaljeret om, hvad det er for statsobligationer, de ligger inde med , og de såkaldte stød over for dem er stærkere. Men det kan være meget fornuftigt, fordi det kan være med til at berolige investorerne. Og samtidig er de danske banker ikke særlig eksponerede over for statsobligationer, så vi er sikre på, at vores medlemmer kommer stærkt igennem de her test,” siger Niels Storm Stenbæk.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs