Småbanker har de mest loyale bankkunder

Det viser de seneste tal fra en konjunkturrapport, der er lavet af Ritzau Economy i samarbejde med CEM Institute. Her har man set på bankkundernes loyalitet overfor deres bank.

Finanskrisen, der ramte dansk og international økonomi med op til flere knytnæveslag i efteråret 2008, har sat dybe spor i kundernes tillid til bankerne. Mens de store banker har fået slag, er de mindre banker ikke ramt helt så hårdt.

Det viser de seneste tal fra en konjunkturrapport, der er lavet af Ritzau Economy i samarbejde med CEM Institute. Her har man set på bankkundernes loyalitet overfor deres bank.

Spar Nord ligger højt

Arbejdernes Landsbank og lokalbankerne under ét kendetegnes ved fortsat at have mange loyale kunder. Og Spar Nord Bank kommer ind som nummer tre på listen over de banker, som kunderne er mest loyale overfor.

I bunden af listen ligger Danske Bank som nummer otte, mens Nykredit Bank rangerer en plads højere.

Ramt af konkurser

Siden 2008 er 11 banker lukket som følge af krisen. Og det har flyttet på kundernes loyalitet overfor deres bank.

Det er især de mindre banker, der er blevet ramt af konkurser - men ikke desto mindre har lukningen af Roskilde Bank, Løkken Sparekasse og senest Amagerbanken været med til at trække ned i kundernes tillid til bankerne over en kam.

Utilfredsheden steg

Udviklingen blandt kunderne i Amagerbanken har vist, at utilfredsheden steg, selv om der blev gjort indtil flere redningsforsøg. Kunderne blev færre. Og de, der blev tilbage, havde færre og færre penge til rådighed, hedder det i rapporten.

Amagerbanken havde blot et par procent af privatkunderne i Danmark. Til sammenligning er Danske Bank omkring 17 gange så stor og seks gange større end Danmarks 3. største bank, Jyske Bank.

/ritzau/RB-Børsen

FinansWatch tema: Konsolidering

Faaborg svarer storbanker igen

Kunderne holder fast i småbanker

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også