FinansWatch

Udenlandsk bankfilial får hvidvaskningsbøde på 3,7 mio. kr.

En udenlandsk bankfilial i Danmark har fået en bøde på 3,7 mio. kr. for en række overtrædelser af hvidvaskloven. Det er den første sag af sin art i Danmark. Det skriver Finanstilsynet.

Sagen startede i 2009, da Finanstilsynet efter en inspektion meldte bankfilialen til politiet.

Siden har Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet (SØK) efterforsket sagen, der nu er afsluttet med, at bankfilialen har accepteret bøden ved en såkaldt udenretlig bødevedtagelse, oplyser tilsynet.

"Bøden sender et klart signal om, at det er vigtigt at have opmærksomhed på at leve op til kravene i hvidvasklovgivningen," siger Mark Rønnenfelt fra Finanstilsynets juridiske kontor, der fører tilsyn på området.

Da sagen er afgjort ved en udenretlig bødevedtagelse, kan hverken Finanstilsynet eller SØK offentliggøre navnet på virksomheden.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs