Afgående Aarhus-formand: Jeg beklager meget

Rasmus Juhl Rasmussens tid som formand for Aarhus Lokalbank synes slut med statens mand, Carsten Andersen, på trapperne. Den tidligere formand lover dog at blive som aktionær.

I forbindelse med statens overtagelse af aktiemajoriten i Aarhus Lokalbank og den forventede gennemførsel af bankens redningsplan, siger den mangeårige bestyrelsesformand, Rasmus Juhl Rasmussen, farvel.

Hans afløser bliver statens udpegede mand, tidligere Sydbank-chef Carsten Andersen. Juhl Rasmussen glæder sig i et interview med FinansWatch over afløserens kompetencer - og beklager det gik så galt i hans tid.

Værre end forventet

”Da vi sagde farvel til vores adm. direktør i efteråret, gik der jo en proces i gang med at analysere banken, og den oprydning og gennemgang gav et resultat, der var værre, end vi havde forventet. Det medførte, at vi satte en kapitalplan i gang, som vi forventer gennemført på den kommende generalforsamling," siger han og fortsætter:

"Vi har siden efteråret ansat en ny øverste ledelse, og så er det den gamle bestyrelses opfattelse, at nu skal der nye kræfter til. Vi havde ikke forudset de store tab... altså, nedskrivninger – vi har ikke tabt mere end 1 mio. i 2010, men vi har nedskrevet 253 kr. – og det resultat er vi selvfølgelig skuffede over. Og der finder vi, at der bør sættes nye kræfter i bestyrelsen.”

Ned til fire

Bestyrelsen bliver – hvis planen bliver vedtaget - rullet tilbage til fire personer. Kun murermester Jørn Sørensen fra Hadsten fortsætter fra den nuværende bestyrelse.

”Vi har fundet en kandidatliste her, hvor finansministeriet indstiller Carsten Andersen. Og det er vi fint tilfredse med – vi har igennem godt det sidste halve års tid haft et samarbejde med Carsten Andersen på strategisk niveau, og de sidste tre måneder har han virket som konsulent. Så vi har et rigtigt godt kendskab til Carsten Andersen, og stærkere og dygtigere person omkring bankvirksomhed, synes jeg ikke, der findes. Jeg tror ikke, der findes en bedre kandidat til jobbet som formand.”

Ikke en underkendelse

Så du føler ikke, at Finansministeriet underkender dit arbejde som formand ved at indstille en anden person?

”Det har der slet, slet ikke været tale om. Det her er den siddende bestyrelses udspil til en ny bestyrelse. Ministeriet har kun ønsket en person, og det er vel helt naturligt, at når man sidder med mere end 50 pct. af aktierne efter gennemførslen af kapitalplanen, så skal man selvfølgelig have et stort ord at skulle have sagt. Men Flemming Johansen har tidligere i mange år været bankens revisor via sit job i KPMG, så ham kender vi ret godt. Og kombinationen af ham og Carsten Andersen og de håndværksmestre, tror jeg giver en rigtig god bestyrelse.”

Fortsætter du som aktionær i banken?

”Det gør jeg. Jeg regner ikke med at nedbringe min aktieandel. Jeg havde, indtil staten kom ind, 6 komma et eller andet, og dem havde jeg sidste år, og dem har jeg stadig. Min eneste interesse her er banken, og dens aktionærer og kunder – og med baggrund i den situation vi har været igennem og den platform, som gerne skulle blive besluttet på generalforsamlingen, og som gerne skulle bringe banken tilbage på et stabilt kapitalgrundlag, og med den nye direktion på plads, kan jeg kun som aktionær erklære mig meget tilfreds.”

"Banken overlever"

Ifølge Rasmus Juhl Rasmussen var det en naturlig følge af den uro, der har præget banken, at den nuværende bestyrelse på et tidspunkt måtte skiftes ud.

”Den gamle bestyrelse tager konsekvensen af at de utilfredsstilllende nedskrivninger, der har været. Det har været spændende at være bestyrelsesformand, og banken betyder meget for mig og har altid gjort det. Vi har været inde i en udvikling, der på et tidspunkt gik alt for stærkt. Vi finder, at den udviklingsplan, vi havde i Aarhus, var rigtig, men at gennemførslen ikke var stærk nok. Det fik også konsekvenser for den ansatte ledelse, og det er noget, jeg beklager rigtigt meget.”

”Vi kom i en situation, hvor vi måtte trække statens penge, men vi har siden ageret så godt, vi kunne, for at bringe banken igennem stormvejret.”

Tror du banken overlever?

”Ja.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også