FinansWatch

Bredt politisk flertal vil gøre op med slappe bankregler

Et bredt fleretal i Folketingets Erhvervsudvalg har i gangsat en undersøgelse med henblik på at finde ud af, om den danske lovgivning skal strammes op i kølvandet på frifindelsen af flere ledelser fra banker, der krakkede under finanskrisen. Det skriver Berlingske Business.

Finansiel Stabilitet har anket sidste måneds frifindelse af ledelsen i Roskilde Bank herunder tidligere direktør Niels Valentin Hansen. Arkivfoto. Foto: STEEN WREM

Sidste måneds frifindelse af den tidligere ledelse og revision i Roskilde Bank får nu Folketingets Erhvervsudvalg til at igangsætte en undersøgelse af lovgivningen i udlandet, hvor bankledelser i højere grad end i Danmark er blevet draget til ansvar. Udvalget ønsker også en redegørelse fra justitsministeren for, om bagmandspolitiet har ressourcer nok. Det skriver Berlingske Business.

"Det undrer mig, at ikke en eneste bankdirektør har fået en fængselsstraf efter den omgang med andre folks penge, der er dokumenteret i forskellige retssager," siger Preben Bang Henriksen, som selv er advokat og sidder i Erhvervsudvalget for Venstre.

Og det er hans politiske modstandere i udvalget, Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Hans Kristian Skibby (DF) enige i.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) ønsker dog at afvente de ankesager, som Finansiel Stabilitet kører mod tidligere bankledelser, inden han vil tage stilling til, om der er behov for lovændringer.

Finansiel Stabilitet beder om betænkningstid i Roskilde Bank-sag

Finansiel oprydder anker sag mod ledelsen i Roskilde Bank

Nederlag koster Finansiel Stabilitet 73 millioner kroner

Roskilde Banks ledelse frifindes i sag om erstatning

Forsiden lige nu

Danske Bank hyrer og Nordea fyrer

Der er stor forskel på udviklingen i antallet af medarbejdere i Danske Bank og Nordea. Mens der er blevet næsten 1.000 flere ansatte i Danske Bank over det seneste år, så er der 2.600 færre, der kan kalde sig Nordea-medarbejdere. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere