FinansWatch

Personalet i Max Bank står for skud

Fyringer er uundgåelige, hvis bankens genopretningsplan frem til 2013 skal lykkes, fastslår Max Banks adm. direktør Henrik Lund

Max Bank skal spare. Omkostningerne skal ned med 15-20 mio. kr. på årsbasis. Og tilbageholdenhed med investeringer er ikke nok - personalet må også stå for skud, og fyringer er uundgåelige, hvis bankens genopretningsplan frem til 2013 skal lykkes. Det er meldingen fra bankens topchef, Henrik Lund.

"Det er usandsynligt, at man kan gennemføre sådan en proces, uden at det kommer til at medføre færre medarbejdere. Det vil være utroværdigt at sige noget andet," siger Henrik Lund der ikke vil gå ind i nærmere detaljer.

Stort beløb

Han vil heller ikke ind på, hvor stor en del af omkostningsbesparelserne personalet skal står for.

"Det er et stort beløb, og det er en gennemgribende gennemgang af hele omkostningssiden. Men vi kommer til at ramme det beløb, lyder det fra direktøren, der ikke vil oplyse specifikt, hvor det kommer til at ramme - blot at hele banken vil blive endevendt for at finde frem til besparelserne."

Max Bank har set i øjnene, at den hidtidige strategi med en kapitalstruktur baseret på ansvarlig lånekapital samt et højt indlånsunderskud, som er afdækket via statsgaranterede lån, ikke længere er holdbar. Banken har derfor udviklet "Plan 2013", som refererer til, at netop de statsgaranterede lån udløber om to år.

Skal gøres uafhængig

Planen skal gøre banken uafhængig af ansvarlige lån som en del af kapitalgrundlaget gennem balance mellem indlån og udlån, således at bankens funding ikke længere er bundet op på statsgarantier. Omkostningsbesparelser er en del af planen og skal give 15-20 mio. kr. pr. år, mens planlagte investeringer reduceres til et minimum. Dertil kommer merindtjening via ændret prisstruktur som skal give 25-30 mio. kr. pr. år. Samtidig skal bankens udlån reduceres med minimum 1,2 mia. kr. svarende til ca. 20 pct. over to år og bankens indlån skal samtidig øges med minimum 1 mia. kr. over de kommende par år.

"Vi har forpligtet os til nogle beløb og nogle tidspunkter og det kommer vi til at levere. Det kommer i første halvår, men vi kan ikke gå videre før tingene bliver endeligt gennemført," fastslår Henrik Lund.

Ny Max Bank-formand: Et spørgsmål om renter

Max Bank klar med 2013-plan

Regnskab: Underskud som forventet i Max Bank

Formand stopper i Max Bank

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs