Bankdirektør: "Jeg er lidt træt af vores udlån"

Fokus på flere erhvervskunder skal være med til at øge udlånet hos Tønder Bank, siger bankdirektør Mogens Mortensen til FinansWatch.

Der er ingen kunder, der skal have hverken køkken eller bad, og det irriterer bankdirektør i Tønder Bank, Mogens Mortensen.

I 2011 vil han have fokus på, at udlånet i banken bliver øget.

”Jeg er lidt træt af vores udlån, for de private kunder kommer jo ikke og låner. Der er ingen, der skal have nyt køkken eller bad, kunderne betaler bare deres lån,” siger bankdirektøren, der derfor vil have den lange snøre ude efter erhvervskunderne.

Gode erhvervskunder

”Vi vil helt givet have fokus på, om vi kan samle nogle gode erhvervskunder op,” siger han.

”Der har vi haft god vind i sejlene i 2010, og det hænger det nok lidt sammen med, at der er langt til København, hvis man driver forretning i vores forretningsområde, og derfor er man blevet kunde hos os”.

Fald i udlån

Ved udgangen af 2010 udgjorde det samlede udlån 1,8 mia. i banken, et fald fra knap 2 mia. i 2009, der bl.a. skyldes, at en række erhvervskunder omlagde lån for knap 130 mio. kr. fra udlån til udlandslån. Bankens indlån steg til gengæld med ni pct. til 1,7 mia. kr.

I dag udgør udlånet til erhvervsområdet cirka 60 pct. af bankens samlede udlån, og det skulle gerne vokse.

”Vi har ingen ambitioner om, at erhverv skal op på 70 pct. men vi vil gerne have, at både det private- og erhvervsområdet vokse, og den sværeste øvelse er på privatdelen,” siger han.

Dommedagsprofetier

Forøgningen af indlån er samtidig en tilbagevisning af mange af de dommedagsprofetier, der er blevet blæst op i pressen, mener Mogens Mortensen.

”Pressen har jo muntret sig meget med op til den 30. september, hvor Bankpakke I udløb, at skrive, at nu ville det gå helt skidt i alle de små pengeinstitutter, der ville lukke, fordi folk ville hente deres penge. Det er vi og mange andre små pengeinstitutter eksempler på, at det passer altså ikke. Og det er vi rigtig glade for,” siger han og tilføjer, at udlånet også steg lidt de tre sidste måneder af 2010.

Han mener, at pressens dækning af de mindre pengeinstitutter ofte kan ”være lidt voldsom”.

Voldsomt

”Jeg synes også, at der oven på Amagerbankens krak har været en del skriverier. Men det, der er vigtigt, er jo, at man forholder sig til, hvad det er for et pengeinstitut, man er kunde i,” siger bankdirektøren.

Tønder Bank måtte samlet set stille sig tilfreds med et mindre overskud i 2010 end året før. Resultatet før skat landede i 2010 på 11,3 mio. kr. En nedgang fra 18,4 mio. kr. i 2009. Årsagen til det skal bl.a. findes i bankens nedskrivninger, der ikke bevægede sig i den rigtige retning i 2010. Mens banken i 2009 foretog nedskrivninger for 58,5 mio. kr., måtte banken i 2010 nedskrive for 63,6 mio. kr.

Mogens Mortensen er dog godt tilfreds.

”I 2009 har vi tilbageført tidligere års nedskrivninger på nogle ejendomme år med 8,5 mio. kr., og det betyder jo faktisk, at hvis man skal sammenligne 2009 med 2010, så bør man regulere 2010 med 8,5 mio. kr. før skat,” siger han.

Bombe satte stopper for lokalbanks hjerteblod

Regnskab: Tønder Bank får mindre overskud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også