FinansWatch

Lolland Bank vil tie om bankpakke III

Bestyrelsen i Lollands Bank opfordrer til, at banken ikke tilkendegiver sin holdning til Bankpakke III.

Det fremgår af indkaldelsen til den ordinære generalforsamling i banken.

Bankerne har tre muligheder for at ytre sig om, hvad der skal ske, hvis de skulle havne i en situation, hvor de ikke længere kan fortsætte. De kan svare ja til at blive afviklet under Bankpakke III, nej eller måske. Og i Lollands Bank anbefaler bestyrelsen altså, at generalforsamlingen svarer "måske." Bankernes svar kommet til at fremgå på Finansiel Stabilitets hjemmeside.

Hvis en bank ikke ønsker at blive afviklet under Bankpakke III, så vil den gå konkurs på almindelig vis, hvilket vil give praktiske problemer for kunderne, der vil stå uden bank.

Amagerbanken blev den første bank, der er blevet afviklet under Bankpakke III, og det har betydet, at bankens konkurs ikke har påvirket hverdagen for langt de fleste kunder. Til gengæld står både aktionærer og kreditorer til at tabe penge.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs