FinansWatch

Fusion dyr for Max Bank

Max Bank nedjusterer forventningerne til et underskud på 39 mio. kr. blandt andet på grund af store omkostninger til fusionen med Skælskør Bank.

Det meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelese. Her fremgår det, at hvor banken tidligere forventede et resultat mellem -10 mio. og 20 mio. mio. kr., så er forventningen nu et underskud på 39 mio. kr. før skat.

Nedjusteringen begrundes med større engangsomkostninger ved fusionen med Skælskør Bank end ventet, større betaling til Finansiel Stabilitet end ventet og endeligt større nedskrivninger på små og mellemstore virksomheder end ventet.

"Der er nu et samlet overblik over de eksakte omkostninger til fusionen. Det må konstateres, at engangsomkostningerne til rådgivere, myndigheder og øvrige fusionsrelaterede omkostninger er blevet større end forventet," hedder det blandt andet i meddelelsen.

Kører efter planen

Udgifterne til Finansiel Stabilitet er ifølge ledelsen 10 mio. kr. større end ventet.

Max Bank og Skælskør Bank fusionerede i september sidste år og har 13 privatkundeafdelinger og 5 erhvervscentre i syd- og vestsjælland.

"Selv om årsresultatet bliver ringere end forventet, er det bankens opfattelse, at fusionen kører efter planen, samt at kunderne har taget godt imod fusionen. I løbet af 2011 gennemføres nødvendige tiltag for at forberede banken til de fremtidige udfordringer vedrørende kapitalstruktur, drift- og balance," skriver ledelsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs