Ekspert advarer investorer mod børsintroduktioner

Jesper Rangvid argumenterer for, at forskning viser, at man som investor gør en dårlig handel, når man køber aktier i forbindelse med børsintroduktioner – som eksempelvis TDC.

Hold dig væk fra at købe aktier i forbindelse med IPO´s, (Iniitial Public Offering Red.) – eller børsnoteringer som de kaldes.

I disse uger er TDC på vej tilbage på børsen, og ifølge Bloomberg er investorerne særdeles interesserede i at sikre sig aktier i det gamle statsmonopol. Men spørger man lektor i aktieøkonomi Jan Bartholdy fra handeshøjskolen ved Århus Universitet, så er det sjældent en god idé at gå ind som investor i selskaber, der er på vej på børsen.

”Generelt viser vores forskning, at børsnoteringer sjældent er en god forretning på den lange bane. Set over en årrække på tre til fem år, vil de typisk have ført til et tab. Det kan være godt at købe under tegningen, og så sælge så hurtigt som muligt. Men en langsigtet investering skal det ikke være," siger Jan Bartholdy.

"Ofte ser man, at virksomhederne "smykker" regnskaberne så meget som muligt inden for lovens rammer op til aktiesalget. Det handler om at opnå så høj en pris som muligt, men på den lange bane vil det så betyde, at kursen falder," siger han.

Han mener dog, at hvis der er tale om store, veletablerede banker, taler meget for, at det vil være en bedre investering, end hvis det er mindre banker.

”Store internationale banker har risiko for at lide større skade på deres ry, hvis de er involverede i en børsnotering, der viser sig at være en dårlig investering,” siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også