Aarhus Lokalbank-aktien taber 16 procent

Aktionærerne er de helt store tabere, efter staten er blevet medejer af Aarhus Lokalbank.

Aarhus Lokalbank-aktien fik smæk på fondsbørsen efter nyheden om, at staten må redde den. Ved lukketid var aktien faldet med 16 procent og sluttede i kurs 26,70.

Dermed vandt aktien lidt af det tabte ind - ved middagstid lå aktien til et fald på 25 procent.

- Bankens aktionærer får lige pludselig staten som medaktionær, og det betyder en udvanding af aktiernes værdi. Aktionærerne skal lige pludselig dele den fremtidige indtjening med staten. Det forringer aktiens værdi, siger formueforvalter Thomas Berngruber hos Formuepleje.

Kunder kan ånde ud

Bankens kunder derimod kan foreløbig ånde lettet op. Så længe banken overlever, kommer de formentligt ikke til at mærke noget direkte til bankens dårlige økonomi.

- Men hvis banken ikke overlever, og staten overtager banken helt, så kan kunderne komme i en presset situation, siger Thomas Berngruber.

For de "gode " kunder med orden i økonomien vil det formentligt ikke være noget problem at finde en ny bank. Men de kunder, som bliver afvist af andre banker, vil blive henvist til at betale de dyre renter hos statens skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet.

Mandag udsendte Aarhus Lokalbank en meddelelse om, at banken har tabt endnu flere penge end først ventet og nu regner med et underskud for 2010 på 233 millioner kroner.

Staten er nu medejer

Det betyder, at banken ikke længere kan leve op til solvenskravene og er tvunget til at veksle statens indskud i forbindelse med Bankpakke II til aktier. Dermed bliver staten medejer af banken.

- Hvis planen går igennem, burde banken være sikret for nu. Men man er selvfølgelig aldrig sikret mod flere ubehagelige overraskelser, og banken er stadig sårbar, siger Thomas Berngruber.

Hvis der kommer flere ubehagelig overraskelser frem, og Aarhus Lokalbank må lukke, så taber staten de 147 millioner, som er skudt i banken.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også