FinansWatch

Staten bliver storaktionær Aarhus Lokalbank

Aarhus Lokalbank nedjusterer. Banken forventer yderligere nedskrivninger for 133 mio. kr., og årsregnskabet for 2010 forventes at vise et underskud på ca. 233 mio kr. før skat, oplyser banken i en meddelelse. Samtidig bliver staten medejer af banken (Opdateret)

Aarhus Lokalbanks egenkapital bliver efter nedskrivningerne reduceret til ca. 136 mio. kr, og det betyder, at banken ikke længere kan leve op til solvenskravet, der er på 10,6 pct. for banken. Bankens solvens udgør nu bare 6,6 pct.

Situationen i banken betyder, at der er behov for handlingsplaner, skriver banken i meddelelsen. Det betyder bl.a. en styrkelse af kapitalgrundlaget, og banken konverterer derfor blandt andet 80 pct. af den statslige hybridkapital til aktiekapital. Dermed bliver staten storaktionær i Aarhus Lokalbank.

Banken beklager

Det er imidlertid ikke nok for at sikre den krævede solvens på sigt. Aarhus Lokalbank vil også bede en række andre investorer om, at konvertere gæld til aktiekapital. Lykkes det ikke, kan det få store konsekvenser for banken, fremgår det af meddelelsen:

"Hvis ikke kapitalplanen gennemføres i sin helhed, og banken dermed ikke opnår den nødvendige styrkelse af kapitalgrundlaget, kommer bankens kapitalstruktur på sigt atter under pres ved forfald af eksisterende ansvarlig kapital," skriver banken i meddelelsen.

Banken beklager i meddelsen kapitalplanen.

"Det er naturligvis med stor beklagelse, at bestyrelsen ser sig nødtvungen til at gennemføre den forestående kapitalplan, der er udløst af en fejlslagen gennemført vækststrategi med meget dårlige resultater," skriver banken i meddelelsen.

Fremrykkelse af årsregnskab

Banken fremrykker offentliggørelsen af årsregnskabet fra den 28. februar til den 21. februar 2011. På den ordinære generalforsamling lørdag den 19. marts vil bestyrelsen fremlægge den samlede kapitalplan for banken.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs