FinansWatch

Analytikere: Vished om fremtidens kapitalkrav løfter bankaktierne

Aktierne bag landets største banker stiger efter torsdagens nyhed om fastlæggelsen af de nye kapitalkrav fra Basel-komitéen.

Danske Bank, Nordea og Jyske Bank er i god gænge på det danske aktiemarked fredag.

Det skyldes ifølge flere analytikere, at der ikke var nogen negative overraskelser i det udspil, Basel-komitéen fremlagde torsdag, og at der nu er kommet vished om fremtidens kapitalkrav.

"Der var nok frygt for, at kravene kunne blive endnu hårdere, og samtidig har der generelt set været en usikkerhed for bankerne, fordi det har trukket ud med at få en afklaring, så det giver en vis lettelse, at det blev helt som ventet," siger Tue Østergaard, der er aktiechef i ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Danske Bank-aktien stiger 4,7 pct. til 237,90 kr., Jyske Bank ligger 2,8 pct. højere i 333,60 kr., mens Nordea stiger 2,2 pct. til 74,15 kr.

Kravene fra Basel-komitéen, der er sat i verden for at lave retningslinjer for finanssektoren, betyder samlet set, at de danske banker i fremtiden skal holde mere kapital indenbords.

Ifølge de danske bankers brancheorganisation, Finans Danmark, betyder det, at bankerne skal gemme 78 mia. kr. ekstra, hvilket er helt på linje med, hvad der på forhånd var ventet.

"Nu er der vished for, hvordan fremtidens kapitalkrav ser ud. Tågen er væk, og usikkerhed er altid gift for aktiemarkedet, og derfor ser vi en form for lettelse over, at man nu ved, hvor meget kapital bankerne skal lægge til side i fremtiden," siger Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker i Sydbank, til Ritzau Finans.

Han vurderer, at Danske Bank, Jyske Bank og Nordea har fint med penge på kistebunden til at kunne leve op til kapitalkravene.

"Bankerne har længe vidst, at de her nye krav ville komme, og har derfor polstret sig gennem en periode, og derfor står de rigtig stærkt," siger Mikkel Emil Jensen.

Udspillet fra Basel-komitéen skal godkendes i EU, der skal lovgive på baggrund af anbefalingerne. De nye regler skal efter planen først indfases fra 2022 og frem til 2027.

Mere fra FinansWatch

Alka tidoblede sit salg på Black Friday

I fredags på den store handelsdag Black Friday lykkedes det Alka at tidoble sit salg. Det skyldtes en godbid til de kunder, som tegnede nye forsikringer hos selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs