FinansWatch

Banker anklages for kartelsamarbejde

Cheføkonom i Forbrugerrådet, Carsten Holdum, angriber nu bankerne for at undgå priskonkurrence ved et kartellignende samarbejde, når det handler om at udvikle nye teknologiske løsninger.

Priskonkurrencen mellem de danske pengeinstitutter er nærmest ikke eksisterende, blandt andet fordi bankerne samarbejder i et stort kartel i det tidligere Pengeinstitutternes Betalings Service, der i dag hedder Nets. Det skriver dagbladet Børsen.

Den barske anklage kommer fra Forbrugerrådets cheføkonom Carsten Holdum.

”Vi har ikke de markedsmekanismer, der sikrer, at de banker, der har det billigste produkt, også løber med kunderne,” siger Carsten Holdum.

Ingen vil åbne ballet

Han beskylder bankerne for bevidst at undlade at lade priserne være grundlaget for konkurrencen.

”Bankerne vil helst ikke åbne Pandoras æske og lave priskonkurrence. Så hellere konkurrere på andre parametre. Der er ingen banker, der har lyst til at åbne ballet og gøre det billigere,” siger Carsten Holdum.

Betragter Nets som kartel

Carsten Holdum peger på bankernes betalingssamarbejde, Nets, som en af e væsentligste årsager til, at forbrugerne ikke oplever faldende priser som en konsekvens af øget konkurrence mellem pengeinstitutterne, og hos Forbrugerrådet bliver Nets betragtet som et stort kartel. Men det afviser Nets direktør Tina Füssel.

”Konkurrencen har aldrig været hårdere på dette område. Der dukker nye betalingsmodeller op hele tiden. Desuden bør man se på de forbrugerfordele, der er i, at den danske finanssektor er i stand til at samarbejde. Som eksempel kan dankortet, som er et resultat af et godt samarbejde mellem bankerne, der kommer forbrugerne ti l gode,” siger hun.

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs