Fournais i flæsket på Sohn

Stik imod hvad S-SF-toppen siger, mener Sohn at boligskatten bør hæves. Sådan lyder anklagen fra Saxo Banks Kim Fournais til Berlingske.
Foto: KRABBE LARS
Foto: KRABBE LARS
AF PIA GLUD MUNKSGAARD

Selv om Socialdemokraterne og SF har garanteret, at en rød regering ikke vil hæve boligskatterne, bliver SFs gruppeformand Ole Sohn (SF) beskyldt for i skjul at tale varmt for en højere boligskat. Det skriver Berlingske.

Anklagen kommer fra de to Saxo Bank-chefer, Kom Fournais og Jens Høyer, som henviser til en direktørkonference på Hotel Munkebjerg i Vejle i september, arrangeret af Finansrådet. Her skulle Ole Sohn skulle holde foredrag for 150 bankchefer.

Flere bankchefer bekræfter

”Ole Sohn fortalte, at han var helt enig i, at personskatterne var for høje – men som han sagde: ”Det vinder man jo ikke valgt på at sige”. Herefter fortalte han, at man burde sænke personskatterne, og så i stedet beskatte fast ejendom,” siger Kim Fornais til Berlingske. Den samme melding kommer fra Jens Høyer, direktør i Saxo Etrade-Bank.

”Ole Sohn sagde, at det en mulighed at sænke personskatten og i stedet beskatte fast ejendom mere. Det bed jeg mærke i,” siger han. Saxo Bank er kendt for atstøtte Liberal Alliance. I 2007 donerede banken en halv million kroner til partiet, der dengang hed Ny Alliance.

To andre bankchefer, som avisen har været i kontakt med, bekræfter hændelsesforløbet.

Vil ikke be- eller afkræfte

Ole Sohn ønsker hverken at be- eller afkræfte, fordi mødet var lukket, men holder fast i, at S-SF ikke lægger op til højere boligskat.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også