FinansWatch

Fournais i flæsket på Sohn

Stik imod hvad S-SF-toppen siger, mener Sohn at boligskatten bør hæves. Sådan lyder anklagen fra Saxo Banks Kim Fournais til Berlingske.

Foto: KRABBE LARS

Selv om Socialdemokraterne og SF har garanteret, at en rød regering ikke vil hæve boligskatterne, bliver SFs gruppeformand Ole Sohn (SF) beskyldt for i skjul at tale varmt for en højere boligskat. Det skriver Berlingske.

Anklagen kommer fra de to Saxo Bank-chefer, Kom Fournais og Jens Høyer, som henviser til en direktørkonference på Hotel Munkebjerg i Vejle i september, arrangeret af Finansrådet. Her skulle Ole Sohn skulle holde foredrag for 150 bankchefer.

Flere bankchefer bekræfter

”Ole Sohn fortalte, at han var helt enig i, at personskatterne var for høje – men som han sagde: ”Det vinder man jo ikke valgt på at sige”. Herefter fortalte han, at man burde sænke personskatterne, og så i stedet beskatte fast ejendom,” siger Kim Fornais til Berlingske. Den samme melding kommer fra Jens Høyer, direktør i Saxo Etrade-Bank.

”Ole Sohn sagde, at det en mulighed at sænke personskatten og i stedet beskatte fast ejendom mere. Det bed jeg mærke i,” siger han. Saxo Bank er kendt for atstøtte Liberal Alliance. I 2007 donerede banken en halv million kroner til partiet, der dengang hed Ny Alliance.

To andre bankchefer, som avisen har været i kontakt med, bekræfter hændelsesforløbet.

Vil ikke be- eller afkræfte

Ole Sohn ønsker hverken at be- eller afkræfte, fordi mødet var lukket, men holder fast i, at S-SF ikke lægger op til højere boligskat.

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs