FinansWatch

Fournais i flæsket på Sohn

Stik imod hvad S-SF-toppen siger, mener Sohn at boligskatten bør hæves. Sådan lyder anklagen fra Saxo Banks Kim Fournais til Berlingske.

Foto: KRABBE LARS

Selv om Socialdemokraterne og SF har garanteret, at en rød regering ikke vil hæve boligskatterne, bliver SFs gruppeformand Ole Sohn (SF) beskyldt for i skjul at tale varmt for en højere boligskat. Det skriver Berlingske.

Anklagen kommer fra de to Saxo Bank-chefer, Kom Fournais og Jens Høyer, som henviser til en direktørkonference på Hotel Munkebjerg i Vejle i september, arrangeret af Finansrådet. Her skulle Ole Sohn skulle holde foredrag for 150 bankchefer.

Flere bankchefer bekræfter

”Ole Sohn fortalte, at han var helt enig i, at personskatterne var for høje – men som han sagde: ”Det vinder man jo ikke valgt på at sige”. Herefter fortalte han, at man burde sænke personskatterne, og så i stedet beskatte fast ejendom,” siger Kim Fornais til Berlingske. Den samme melding kommer fra Jens Høyer, direktør i Saxo Etrade-Bank.

”Ole Sohn sagde, at det en mulighed at sænke personskatten og i stedet beskatte fast ejendom mere. Det bed jeg mærke i,” siger han. Saxo Bank er kendt for atstøtte Liberal Alliance. I 2007 donerede banken en halv million kroner til partiet, der dengang hed Ny Alliance.

To andre bankchefer, som avisen har været i kontakt med, bekræfter hændelsesforløbet.

Vil ikke be- eller afkræfte

Ole Sohn ønsker hverken at be- eller afkræfte, fordi mødet var lukket, men holder fast i, at S-SF ikke lægger op til højere boligskat.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs