FinansWatch

Færre klager over bankerne

Færre danskere klagede over bankerne i 2010 sammenlignet med 2009, viser tal fra Pengeinstitutankenævnet. Der er dog stadig lang vej, før klagerne når lejet fra før krisen.

2009 er indtil videre rekordåret for klager over bankerne.

I 2009 modtog Pengeinstitutankenævnet 1.304 klager over bankerne - i 2010 faldt det tal til 1.119 klager. Det viser som tal, som Økonomi- og Erhvervsministeriet har givet i et svar til Folketingets Erhvervsudvalg.

Tallene ligger stadig langt over niveauet fra før krisen, hvor ankenævnet i årene op til 2008 modtog omkring 500 til 600 klager om året.

Klagerne er toppet

Selvom tallet fortsat er højt, mener Michael Camphausen, ph.d-stipendiat ved KU og advokat i Nordia, at tallene skal ses i et positivt lys.

”Det er det næsthøjeste nogensinde, men det er stadig et fald. Den finansielle krise har toppet, og det har antallet af klager også. Så selvom det er et højt antal, må det stadig være positivt, at det har toppet,” siger Michael Camphausen, der samtidig hæfter sig ved, at en stor del af sagerne har relation til Roskilde Bank.

”415 ud af de 1.119 sager er relateret til Roskilde Bank, så hvis man kigger bag tallene, er det nogle særlige sager og banker, der får tallene til at eksplodere,” siger han.

Nye forældelsesregler

Samtidig peger Michael Camphausen på, at nye forældelsesregler i forbindelse med klagesager er trådt i kraft, hvilket kan have tilskyndet flere til at indgive klager inden årets udgang.

Antallet af afgjorte sager steg i 2010. Her fandt ankenævnet en afgørelse i 416 sager, mens der i 2009 kun var afgørelser i 313 sager. Bankkunderne fik i 2010 helt eller delvist medhold i 91 sager, mens tallet for 2009 var 52.

Tallene fra Pengeinstitutankenævnet kommer normalt i løbet af foråret, men økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) offentliggjorde i sidste uge tallene i et svar til Folketingets Erhvervsudvalg efter ønske fra Socialdemokraternes Benny Engelbrecht. Derfor er tallene ikke den fulde statistik fra ankenævnet.

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs