FinansWatch

Kinesisk forsikringsspiller bliver den næststørste aktionær i HSBC

Det kinesiske forsikringsselskab Ping An er blevet den næststørste aktionær i HSBC, efter at den kinesiske virksomhed har øget sin andel i Europas største bank med over 5 pct. Det skriver Financial Times.

Foto: /ritzau/AP/Remy de la Mauviniere

Ifølge en indberetning til Hong Kongs Fondsbørs købte Ping An 10 mio. HSBC-aktier tirsdag, hvor selskabets samlede beholdning steg fra 4,96 pct. til 5,01 pct. Med investeringen fra verdens største forsikringsselskab er markedsværdien og de samlede aktiver på omkring 7,3 mia. dollar.

"HSBC's forretningspræsentation er fremragende, og udbyttet er godt. Dette supplerer de aktiver og passiver, der matcher principperne for Ping Ans forskningsfonde," siger Ping An i en udtalelse ifølge Financial Times.

Aktier i HSBC er steget med 11 pct. det seneste år, hjulpet af bankens stærke resultatvækst i de første ni måneder og beslutningen om at returnere milliarder af dollar af overskydende kapital til investorer via aktietilbagekøb, skriver avisen.

Forsiden lige nu

Danske Bank hyrer og Nordea fyrer

Der er stor forskel på udviklingen i antallet af medarbejdere i Danske Bank og Nordea. Mens der er blevet næsten 1.000 flere ansatte i Danske Bank over det seneste år, så er der 2.600 færre, der kan kalde sig Nordea-medarbejdere. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere