FinansWatch

Kinesisk forsikringsspiller bliver den næststørste aktionær i HSBC

Det kinesiske forsikringsselskab Ping An er blevet den næststørste aktionær i HSBC, efter at den kinesiske virksomhed har øget sin andel i Europas største bank med over 5 pct. Det skriver Financial Times.

Foto: /ritzau/AP/Remy de la Mauviniere

Ifølge en indberetning til Hong Kongs Fondsbørs købte Ping An 10 mio. HSBC-aktier tirsdag, hvor selskabets samlede beholdning steg fra 4,96 pct. til 5,01 pct. Med investeringen fra verdens største forsikringsselskab er markedsværdien og de samlede aktiver på omkring 7,3 mia. dollar.

"HSBC's forretningspræsentation er fremragende, og udbyttet er godt. Dette supplerer de aktiver og passiver, der matcher principperne for Ping Ans forskningsfonde," siger Ping An i en udtalelse ifølge Financial Times.

Aktier i HSBC er steget med 11 pct. det seneste år, hjulpet af bankens stærke resultatvækst i de første ni måneder og beslutningen om at returnere milliarder af dollar af overskydende kapital til investorer via aktietilbagekøb, skriver avisen.

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere