FinansWatch

Kinesisk forsikringsspiller bliver den næststørste aktionær i HSBC

Det kinesiske forsikringsselskab Ping An er blevet den næststørste aktionær i HSBC, efter at den kinesiske virksomhed har øget sin andel i Europas største bank med over 5 pct. Det skriver Financial Times.

Foto: /ritzau/AP/Remy de la Mauviniere

Ifølge en indberetning til Hong Kongs Fondsbørs købte Ping An 10 mio. HSBC-aktier tirsdag, hvor selskabets samlede beholdning steg fra 4,96 pct. til 5,01 pct. Med investeringen fra verdens største forsikringsselskab er markedsværdien og de samlede aktiver på omkring 7,3 mia. dollar.

"HSBC's forretningspræsentation er fremragende, og udbyttet er godt. Dette supplerer de aktiver og passiver, der matcher principperne for Ping Ans forskningsfonde," siger Ping An i en udtalelse ifølge Financial Times.

Aktier i HSBC er steget med 11 pct. det seneste år, hjulpet af bankens stærke resultatvækst i de første ni måneder og beslutningen om at returnere milliarder af dollar af overskydende kapital til investorer via aktietilbagekøb, skriver avisen.

Forsiden lige nu

Tilsynet uddeler en håndfuld påbud efter hvidvaskbesøg i arbejderbank

Finanstilsynet har været på besøg i Arbejdernes Landbank med fokus på, hvor godt styr der er på hvidvaskområdet i banken. Besøget udløser seks påbud, som blandt andet går på, at risikoen for terrorfinansiering skal indgå i bankens risikovurdering, og at der skal udpeges et direktionsmedlem som er ansvarlig for, at banken opfylder kravene i hvidvaskloven.

Handelsbanken skal have ny topchef

Handelsbanken topchef, Anders Bouvin, har bedt om at træde tilbage til 31. august næste år. Dermed skal banken på udkig efter en ny adm. direktør.

Norsk forsikringsdirektørs retur til København slutter ringen

Den nye chef for Gjensidige i Danmark har kun arbejdet syv år inden for forsikring. Men en lang international karriere inden for corporate finance med børsintroduktioner og fusioner og opkøb har klædt den økonomiuddannede nordmand på til chefstillinger i forsikringsbranchen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere