FinansWatch

Finanstilsynet opretter nyt kontrolkontor

Samme dag som Folketinget stemmer lovgivning hjem, der bl.a. regulerer finansielle virksomheders lønforhold, melder Finanstilsynet ud om nyt kontor bl.a. med fokus på løn. Enkelte virksomheder bliver gået efter med tættekam.

Finanstilsynet etablerer pr. 1. januar 2011 et nyt kontor for internationale finansielle forhold og tilsyn med likviditet og aflønning. Det skriver tilsynet i en pressemeddelelse.

Organisationsændringen, der samler tre tværgående opgaver, sker primært på baggrund af, at Finanstilsynet fra 1. januar skal føre tilsyn med finansielle virksomheders aflønningssystemer, og i den forbindelse skal opbygge ekspertise inden for ansvarlig lønpolitik.

Finanstilsynet har konstitueret Thomas Broeng Jørgensen som chef for det nye tilsynskontor.

Han fortæller til FinansWatch, at virksomhederne skal have en lønpolitik klar den 1. januar 2011, så de kan overholde den nye lovgivning, men der er elementer i den nye lovpakke, der mangler at blive udmøntet i praksis.

”Der er visse dele af loven, hvor vi mangler at få helt styr på, hvad det er for en praksis, der skal danne udgangspunkt for loven. Eksempelvis står der i loven omkring virksomhedernes lønmæssige forhold formuleringer som ”en passende periode”, ”udskydelse ved en større bonus”. Det er klart, at de formuleringer skal vi selvfølgelig have præciseret, hvor der tages hensyn til virksomhedens størrelse og kompleksitet. Det er derfor, at vi har nedsat det her ekspertisecenter, hvor en del af arbejdet er at få ansat nogle folk, og så få analyseret de her ting nærmere. Med andre ord fastlægge praksis,” siger Thomas Broeng Jørgensen til FinansWatch.

Dybere analyse

Han forklarer, at EU-Kommissionens ekspertorgan (CEBS) netop har offentliggjort en vejledning

”Den vil vi kigge på, og ud fra det bl.a. beslutte hvilken praksis vi så vil lægge til grund her,” siger Thomas Broeng Jørgensen.

I forhold til det nye kontors rolle fortæller han, at tilsynet vil sætte en form for indberetningssystem op, hvor de cirka 400 finansielle virksomheder skal rapportere deres lønmæssige forhold ind.

Ud fra de informationer, der bliver indhentet vil vi få et bruttobillede af, hvordan virksomhederne har skruet deres lønpakker- og systemer sammen, så vil vi dykke dybere ned i nogle virksomheder og analysere nærmere, om loven bliver overholdt,” siger han til FinansWatch.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs