FinansWatch

Fagforbund freder Arbejdernes Landsbank

En række af landets største fagforbund, som ejer Arbejdernes Landsbank, afviser over for Berlingske Business, at et salg af banken kan komme på tale.

Lederne af Danmarks fem største fagforbund afviser alle, at et salg af Arbejdernes Landsbank kan komme på tale.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge formand for HK, Kim Simonsen, har fagbevægelsen brug for en bank, der kan stille penge til rådighed i forbindelse med en strejkesituation. Heller ikke FOA-formand Dennis Kristensen ser et salg af Arbejdernes Landsbank i den nærmeste fremtid.

"Jeg kan slet ikke forestille mig, at banken bliver sat til salg. Omvendt havde jeg heller ikke for to måneder siden forestillet mig, at nogen ville sælge Alka," siger Dennis Kristensen til Berlingske Business.

Ifølge bankforsker Lars Krull fra Aalborg Universitet repræsenterer banken dog et betydeligt aktiv for den danske fagbevægelse.

"Arbejdernes Landsbank gør det, og har gjort det, godt. Det er en veldrevet bank, der som den eneste er kommet ud af finanskrisen uden én eneste plet. Banken har et rigtigt godt renommé, og det kan måske føje lidt til prisen," siger Lars Krull.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs