FinansWatch

Kasser frygter "Karl Smart"-typer

Pensionskasser frygter at blive overrendt af projektmagere med vidtløftige projekter og maner til ro, når 5 mia. øremærkede pensionskroner skal investeres i små danske firmaer og ventureselskaber fra 2011.

Investeringerne vil med de foreløbige planer komme til at ske gennem det statslige selskab Vækstfonden og 75 pct. af beløbet er garanteret af staten.

"Der er helt sikkert et marked for de 5 mia. kr., men man kan være lidt urolig ved, at dem, man skal låne ud til, er dem, som bankerne ikke vil finansiere. Derfor er det vigtigt, at det er nogle ualmindeligt kompetente folk, der bestemmer, hvad pengene skal investeres i, så midlerne ikke forsvinder i vidtløftige projekter," siger Peter Lindegaard, investeringsdirektør i Danica Pension.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs