FinansWatch

Nordea og Danske Bank satser på investeringsbanker

Nordea og Danske Bank har sat fut i deres investeringsbanker efter krisen, for det er de store selskaber, der har arbejde til dem, der samtidig belaster balancerne mindre, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Målet er at få flere store virksomheder på kundelisten og lave flere forretninger med de storkunder, bankerne allerede har inden den kommende Basel III-regulering øger kapitalkravene, så bankerne skal ligge inde med højere ansvarlig kapital og egenkapital i forhold til lånebogen.

"Vi skal vokse. Vi skal være større i Sverige, Norge og Finland. Der findes et naturligt potentiale for os i de markeder," siger Mikael Ericson, der er ansvarlig for en udlånsbalance på cirka 100 mia. kr. hos Danske Bank, til Reuters.

Hos Nordea er coporate banking-chef Casper von Koxkull ikke så klar i mælet, men understreger over for Reuters, at Nordens største bank skal rykke op i hierarkiet blandt de banker, de største selskaber bruger, og specielt vokse i Sverige.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs