FinansWatch

Kina hæver kapitalkrav til banker

Kina hæver kravene til landets bankers kapitalreserver med 0,5 pct.point eller 50 basispoint med effekt fra 20. december 2010, skriver Bloomberg News. Kravet er nu, at bankerne skal holde en reserve på 18,50 pct. I januar i år lød kapitalkravet på 16 pct. for de største banker og noget mindre for de små og mellemstore. Siden har centralbanken hævet kravet ad seks omgange.

Kina hævede i oktober den ledende rente for første gang siden 2007. Den etårige udlånsrente er på 5,56 pct. efter at være sat op med 0,25 pct.point, mens den etårige indlånsrente er 2,5 pct. Blandt økonomer er der en forventning om yderligere pengepolitiske stramninger i Kina.

"Igen vælger Kina at anvende andre stramningstiltag end deciderede renteforhøjelser eller valutastyrkelse. Stigningen i reservekravet til bankerne er et groft forsøg på at holde likviditet ude af cirkulation i økonomien og lægge en dæmper på bankernes udlånsaktivitet uden at hæve prisen på kredit," skriver Handelsbanken i en kommentar.

Hvis de kinesiske myndigheder virkelig ønsker at stramme pengepolitikken, så burde de have hævet renten, såsom markederne forventede i denne weekend.

"Renteforhøjelsen kan stadig komme i weekenden, men sandsynligheden er blevet mindre," konkluderer Handelsbanken.

(RB-Børsen )

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs