FinansWatch

Eksperter advarer banker om hackere

Krigen i cyberspace mellem Wikileaks-sympatisører og finansielle virksomheder, der lukker for transaktionerne til hjemmesiden kan ramme danske banker, skriver Børsen.

Hackere med sympati for Wikileaks har i de seneste dage gennemført massive angreb på en række finansielle virksomheder, der har besluttet at blokere for pengestrømmende til den kontroversielle organisation

Hos den statslige myndighed GovCert, der skal sikre overblik over trusler og sårbarheder i tjenester, net og systemer relateret til internettet, forklarer man, at det svært at dæmme op for den type angreb.

”Men vi kan hjælpe bankerne i kraft af vores samarbejde med internetudbyderne. Vi kan bistå med at imødegå angrebene ved at blokere eller flytte angrebene,” siger Thomas Kristmar, der står i spidsen for Government Computer Emergency Response Team, til Børsen.

Ny dagsorden

Også hos Deloitte ser man en trussel.

”Der er ingen tvivl om, at dagsordenen omkring cybercrime er kommet for at blive. Dermed også sagt, at der er nogle dilemmaer, der skal tages stilling til. Forretningsmodellerne skal retænkes og risikomodellerne forbedres,” siger han til avisen.

Hos Danske Bank meddeler man, at man følger situationen, men på nuværende tidspunkt ikke har planer om at lukke ned for overførsler til Wikileaks.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs