FinansWatch

Nordea-topchef om bitcoin: Det er en absurd konstruktion

Det er en joke, at sådan noget som bitcoin findes, siger Nordeas øverste chef, Casper von Koskull, ifølge Bloomberg.

Casper von Koskull Foto: Anders Wiklund/Polfoto/Arkiv

Den digitale kryptovaluta bitcoin har haft en meget markant stigning i løbet af de seneste år, men ifølge Nordea-topchef Casper von Koskull er det ikke andet end ren spekulation.

Det skriver Bloomberg News.

"Når du kigger på bitcoin, viser historien, at nye valutaer kommer og går. Så det er min grund nummer et til at være skeptisk, og jeg er meget skeptisk," siger Casper von Koskull til Bloomberg News.

Han er derudover kritisk over for, at valutaen ikke er underlagt regulering som almindelige valutaer, der bliver styret af en centralbank.

"Hvis du tillader det at leve uden nogen kontrol, så - givet alle de milliarder, vi bruger på finansiel regulering i det finansielle system - mener jeg faktisk, at det er en joke, at sådan noget som bitcoin findes. Jeg forstår det ikke. Det er absurd," siger Casper von Koskull til Bloomberg News.

Nordea-direktøren betegner valutaen som ren spekulation og sammenligner den med tulipanboblen i 1630'erne i Holland, hvor priserne på tulipanløg pludseligt steg voldsomt for til sidst at falde helt sammen og skabe økonomisk krise i Holland.´

Tidligere har også direktører fra flere storbanker kritiseret valutaen. Fortalere for bitcoin har som modsvar sagt, at banker er kritiske over valutaen, fordi bitcoin risikerer at spise af deres traditionelle bankforretning.

Prisen på en bitcoin er mere end tidoblet i 2017. Tirsdag koster en bitcoin 11.800 dollar. I slutningen af 2010 kostede en bitcoin 0,25 dollar.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Danske Bank hyrer og Nordea fyrer

Der er stor forskel på udviklingen i antallet af medarbejdere i Danske Bank og Nordea. Mens der er blevet næsten 1.000 flere ansatte i Danske Bank over det seneste år, så er der 2.600 færre, der kan kalde sig Nordea-medarbejdere. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere