FinansWatch

Praefke: Nye computere en nødvendighed for branchen

Forskningsverdenen og banksektoren er gået sammen om ny forskning, der skal udvikle computere til at styrke bankernes risikostyring. En nødvendighed for branchen, lyder det fra Gorm Praefke, executive director, Nordea Markets.

Der er behov for ny teknologi, der kan kapere de meget komplekse beregninger hurtigere i forbindelse med bankernes beregning af risiko.

Derfor er forskningsverdenen og banksektoren gået sammen om at udvikle nye computere.

”Med de krav, der stilles, bliver behovet og kompleksiteten i beregningerne større og større. Med den teknologi vi har nu, bliver det så tidskrævende, at du reelt ikke kan nå det, derfor er der behov for at udvikle ny teknologi,” siger executive director for Nordea Markets Gorm Praefke, der sidder i styregruppen for det nye projekt, til FinansWatch.

Støtte på 31 mio. kr.

Det Strategiske Forskningsråd har investeret 31,4 mio. kr. i det forskningscenter, der skal udvikle computerne, som har fået navnet HIPERFIT - functional high-performance computing for financial information technology. Bag projektet står bl.a. Københavns Universitet, Danske Bank, Jyske Bank, Nordea, Nykredit, SimCorp og den franske it-virksomhed Lexifi samt en række internationale forskningspartnere bl.a. University of Oxford, University of California og Carnegie Mellon.

Gorm Praefke betegner den nye teknologi som en nødvendighed for den finansielle branche.

”Jeg opfatter det som tæt på en nødvendighed set i forhold til de øgede krav, der stilles. Når vi laver risikoberegning kan det tage rigtig mange timer, og det er det, der skal kunne laves hyppigere og hurtigere, således at vi har en løbende overvågning. Det er et spørgsmål om computerpower,” siger han.

Styrkelsen af computerteknologien vil altså ikke betyde en reduktion af manpower, siger han.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs