Rapport frikender Saxo Bank for urent trav

Ekspertundersøgelse, der er udført af det internationale konsulentfirma Oliver Wyman, konkluderer bl.a., at der ikke er fundet bevis på, at kunder er blevet uretfærdigt behandlet af Saxo Bank på individuelt niveau.

Specialbanken Saxo Bank, der beskæftiger sig med i handel og investering, har overholdt såvel forretningsbetingelser som handels-retningslinier til punkt og prikke. Det mener banken i alt fald selv efter at have modtaget resultaterne af den uvildige ekspertundersøgelse, som Finanstilsynet pålagde Saxo Bank at gennemføre i sommers.

Og den viser, at banken "ikke systematisk" har prissat sine manuelle ordrer til skade for sine kunder. Ej heller har Saxo Bank overtrådt sine almindelige forretningsbetingelser og Best Execution Policy, lyder konklusionen på ekspertundersøgelsen ifølge Saxo Bank selv.

Ekspertundersøgelsen, der er udført af det internationale konsulentfirma Oliver Wyman, konkluderer samtidig, at der heller ikke er fundet bevis på, at kunder er blevet uretfærdigt behandlet på individuelt niveau.

Bjørn Krog Andersen, der er chef for Saxo Banks juridiske afdeling, noterer, at konklusionen dermed er som ventet,. Demed betragter Saxo Bank undersøgelsen og forløbet forinden som et afsluttet kapitel.

"Vi ser nu fremad, og vil fortsat koncentrere os om at drive Banken til gavn for vores kunder," lyder det.

Baggrunden er at Saxo Bank i juli blev mødt af en sønderlemmende kritik fra Finanstilsynet. Kritikken gik blandt andet på, at banken systematisk havde overtrådt lovgivningen omkring investorbeskyttelse samt at banken ifølge Finanstilsynets opfattelse havde forbrudt sig mod "Lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme" i et sådan omfang, at tilsynet anmeldte banken til Bagmandspolitiet.

Finanstilsynet tvang samtidig Saxo Bank til at iværksætte - og betale - en uvildig undersøgelse, der skulle klarlægge, om banken i strid med loven har spekuleret økonomisk mod bankens egne kunder - såkaldt front running. Det er resultatet af denne undersøgelse Saxo Bank nu har fremlagt.

(RB-Børsen)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også