FinansWatch

Regnskab: Store nedskrivninger sender Fjordbank Mors i rødt

Nedskrivninger på udlån på mere end 60 mio. kr. i første kvartal slår hårdt igennem på bundlinjen, der blinker rødt med 26 mio. kr. Banken holder fats i sine forventninger til basis-indtjeningen. (Opdateret)

De store nedskrivninger i fusionsbanken Fjordbank Mors fortsætter. Første kvartal 2011 gav nedskrivninger på dårlige lån for 60,6 mio. kr., hvilket ledelsen betegner som et "højt og utilfredsstillende niveau." De store nedskrivninger udløser et underskud for perioden på 26,8 mio. kr.

Fjordbank Mors, der er et resultat af fusionen mellem Morsø Sparekasse og Morsø Bank i november sidste år, fastholder dog forventningerne til en basisindtjening i niveauet 155 – 165 mio.kr. i 2011.

"Det høje nedskrivningsniveau skal ses som et udtryk for fortsat dårlige konjunkturer for en stor del af dansk erhvervsliv, herunder for ejendoms- og landbrugsbranchen, hvor banken er relativt hårdt eksponeret," lyder det i regnskabsmeddelelsen. Her står der endvidere:

"Grundet bankens placering i Nordvestjylland, som er et meget landbrugstungt område, så er og vil banken naturligt være eksponeret mod landbruget. Der er begyndende tendenser til bedring i bytteforholdet for landbruget, men branchen har samtidig en rentefølsomhed over gennemsnittet."

Fjordbank skraber diamanten

Regnskab: Fjordbank Mors slås med konjunkturer og fusion

Fjordbank Mors: Vi skal vise vores værd i 2011

Fjordbank Mors henter 117 millioner

Fjordbank Mors i livsvigtigt aktiesalg

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs