FinansWatch

Aarhus Lokalbank ændrer gamle regnskaber

Den omstridte lokalbank bøjer sig nu for Finanstilsynet og udsender korrigerede tal til de senere års regnskaber.

Det oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse. Ændringerne kommer efter, at Finanstilsynet har gennemgået regnskaberne for perioden 2006-2008 og fundet, at de ikke lever op til de krævede standarder.

Det drejer sig mere specifikt om relationen til Handelsselskabet

af 1.1 1973 Hadsten A/S (Handelsselskabet). Det var det selskab, som ledelsen i Aarhus Lokalbank brugte til at flytte aktier for 15 mio. kr. fra det det luxembourgske selskab, Value Invest Asset Management SA til en række topchefers hænder med nu forhenværende adm. direktør Per Hermansen i spidsen. Per Hermansen er senere blevet fyret.

Omblæst bank

Handelsselskabet figurerer ikke i lokalbankens regnskaber, men det mener Finanstilsynet, at det skal.

”Finanstilsynet har i vurderingen lagt vægt på, at oplysninger om Handelsselskabet i perioden har været holdt helt ude af årsrapporterne, hvilket har medført, at regnskabsbrugerne ikke har haft mulighed for at gennemskue relationen til Aarhus Lokalbank,” hedder det i meddelelsen fra Århus Lokalbank

Banken kæmper i øjeblikket kæmper med at få styr på forretningen efter voldsom vækst, ligesom man er blevet meldt til bagmandspolitiet af Finanstilsynet for kursmanipulation.

Aarhus Lokalbank understreger i fondsbørsmeddelelsen, at de ændrede oplysninger ikke har betydning for moderselskabets resultatopgørelser og balancer.

”Der er ikke forskel mellem tidligere offentliggjorte resultatopgørelser og balancer for moderselskabet og vedlagte oplysninger på koncernniveau for så vidt angår moderselskabets andel af årets resultat og egenkapital eksklusive minoritetsandele. Den væsentligste forskel er, at der i koncernregnskabet er sket en forskydning mellem udlån og aktier,” lyder det.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs