FinansWatch

Finans Danmark afviser kritik af slap udlånsvurdering

Danske banker slækker for tiden på kreditvurderingen, når de yder lån, mener Nationalbanken. Den kritik skaber dog undren i brancheorganisationen Finans Danmark, skriver DR.

Ulrik Nødgaard, direktør i Finans Danmark.

"Flere banker træder på speederen ved at lempe på kreditstandarderne og yde lån til mere sårbare kunder. Det kan føre til flere tab."

Sådan lød advarslen onsdag morgen fra Nationalbanken rettet mod de danske banker, der siden finanskrisen har fået gang i udlånene. Specielt udlånene til virksomheder er steget pænt, men bankernes interesseorganisation, Finans Danmark, kan ikke genkende billedet af, at det sker på bekostning af kreditvurderingen, skriver DR.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs