FinansWatch

Citi: Intet at være stresset over i stresstest af danske banker

Amerikanske Citigroup er ikke synderligt bekymret over, at en stresstest fra Nationalbanken onsdag har vist, at enkelte banker ville komme til at mangle kapital i et hårdt recessionsscenarie.

Der er nemlig ikke nogen advarselslamper, der for alvor blinker trods resultatet, lyder det fra finanshuset, der ikke ser eventuelt nye tiltag eller tilbagefald som et faresignal for udbyttet i eksempelvis Danske Bank.

Nationalbanken vurderer samlet set, at de store SIFI-banker samlet set ville mangle 1,8 mia. kr. i kapital ved udgangen af 2020, hvis Danmark skulle blive ramt af hård recession.

"Mens fordelingen af den manglende kapital mellem bankerne ikke er klart, noterer vi os, at de samlet 1,8 mia. kr. i manglende kapital er meget håndterbart og ingen trussel for udbyttet eller aktietilbagekøbene," skriver Citigroup i et analysenotat.

Bankaktierne virker da heller ikke påvirket i negativ retning af stresstesten. Danske Bank stiger således 0,7 pct. til 236,40 kr., mens Jyske Bank løftes 1,6 pct. til 342,20 kr. Nordea stiger 1 pct. til 73,95 kr., og uden for C20 stiger Sydbank med 1,1 pct. til 247,50 kr.

Mere fra FinansWatch

Alka tidoblede sit salg på Black Friday

I fredags på den store handelsdag Black Friday lykkedes det Alka at tidoble sit salg. Det skyldtes en godbid til de kunder, som tegnede nye forsikringer hos selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs