FinansWatch

Nykredit tanker op på aktier i Vestjysk Bank

Nykredit Realkredit er med tegning af nye aktier i Vestjysk Bank nu oppe på en ejerandel på over 15 pct. af banken (Rettet).

Rettelse: I den nævnte børsmeddelelse fremgår det, at det er Forenet Kredit, der har købt og ejerne aktierne i Vestjysk Bank. Konkret er det dog Nykredit Realkredit, som køber aktierne, modtager og ejer aktierne.

Tirsdag gennemførte den nye investorgruppe i Vestjysk Bank en tegning af nye aktier i banken. I alt ca. 606.943.009 nye aktier blev der tegnet til 1 kr. per styk.

Senere tirsdag aften meddelte Vestjysk Bank i en storaktionærmeddelelse, at Forenet Kredit, Nykredits hovedejer, har erhvervet en solid del af aktierne. Konkret er det dog Nykredit Realkredit, som køber aktierne, modtager og ejer aktierne.

Der er tale om i alt 103.933.083 aktier i Vestjysk Bank, svarende til ca. 13,71 pct. af aktiekapitalen og stemmerettighederne i Vestjysk Bank A/S.

Nykredit Realkredit ejer herefter indirekte ca. 16,50 pct. af aktierne og stemmerettighederne i Vestjysk Bank A/S, oplyses det.

Investorgruppen, som for nylig købte statens andel af Vestjysk Bank, består af Arbejdernes Landsbank, AP Pension Livsforsikrings-aktieselskab, C.L. Davids Fond og Samling, ISP Pension, Fondsmæglerselskabet Maj Invest, Novo, Nykredit Realkredit og Vestjylland Forsikring.

Nye investorer tegner for 600 millioner kroner nye aktier i Vestjysk Bank

Vestjysk Bank præsenterer fortegningsemission på op til 745 mio. kr.

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere