FinansWatch

Vestjysk Bank: Salgsproces er gået i vasken

Vestjysk Bank kan ikke sælge sig selv, uden at påføre staten massive tab. Buddene var simpelthen for lave, lyder det. Nu overvejer man at konvertere yderligere statslig hybridkapital.

Det var ikke muligt for Vestjysk Bank at sælge sig selv uden at medføre betydelige tab for staten.

Det skriver banken i en meddelelse, hvor man forklarer, at forsøget med at finde en køber til statens aktiepost har været forgæves.

"Som led i ovennævnte undersøgelser har der været rettet henvendelse til en række potentielle købere om et muligt salg af statens aktier eller af udvalgte dele af bankens aktiviteter. På baggrund af de modtagne tilbagemeldinger har banken konstateret, at der ikke umiddelbart er grundlag for at gennemføre et sådant salg. Bestræbelserne på at undersøge mulighederne for et salg fortsættes. De modtagne tilbagemeldinger indikerer, at et eventuelt salg på nuværende tidspunkt vil skulle ske til væsentlige lavere værdier set i forhold til den bogførte værdi af bankens aktiver," skriver banken.

Problemet for banken er, at de nye kapitalkravsregler sætter så voldsomt pres på bankens solvens, at man måske ikke længere kan overholde solvenskravene, når reglerne træder i kraft til foråret. Derfor overvejer man nu at konvertere yderligere statslig hybridkapital til aktier.

"Sideløbende med ovennævnte bestræbelser vil banken fortsætte sine tiltag med henblik på at søge at forbedre solvensen, og banken overvejer, i tillæg til sine initiativer til yderligere slankning af balancen, at foretage yderligere konvertering af statens hybride kernekapital," skriver banken.

Oven i al kapital-balladen har tilsynet meldt sin ankomst for at undersøge bankens kreditrisici. Der forventes en inspektionsrapport inden banken offentliggør sin årsrapport efter nytår.

"Som led i det løbende tilsyn har Finanstilsynet iværksat en ordinær undersøgelse, som også forventes at omfatte bankens kreditrisici. Resultaterne fra Finanstilsynets undersøgelse forventes kendt inden færdiggørelsen af bankens årsrapport for 2013," skriver banken.

Her er nøgletallet der giver bejlerne til Vestjysk nervøse trækninger

Storaktionær: Svært ved at se os købe del af Vestjysk

Corydon: Vi sælger ikke Vestjysk for en slik

Venstre skuffet over Corydon-svar om Vestjysk-salg

Nationalbanken: Tre banker skal polstre sig 

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs