Vestjysk Bank skruer op for forventningerne til årets overskud

Gang i butikken, lavere nedskrivninger end ventet og en god udvikling i beholdningen af især korte obligationer får banken til at lægge 250 mio. kr. til årets forventninger.
Foto: Vestjysk Bank/pr
Foto: Vestjysk Bank/pr

Vestjysk Bank regner nu med, at banken vil komme ud af året med et overskud før skat på 1,25-1,35 mia. kr., skriver banken i en selskabsmeddelelse mandag. Det er 250 mio. kr. mere end de hidtidige forventninger.

Vestjysk Bank angiver tre grunde til opjusteringen. For det første har banken oplevet et ”generelt højt aktivitetsniveau”. For det andet har banken haft lavere nedskrivninger end ventet. Og for det tredje har Vestjysk Banks egenbeholdning, som primært består af korte obligationer, haft en positiv udvikling.

Hvis Vestjysk Bank lykkes med at ramme et overskud før skat på 1,25-1,35 mia. kr. i år, vil det være godt en fordobling af sidste års resultat. Her tjente banken 604 mio. kr. før skat.

Vestjysk Bank er et datterselskab af bankens hovedejer Arbejdernes Landsbank. Sidstnævnte opjusterede senest forventningerne til årets resultat i juni, så Arbejdernes Landsbank nu venter et overskud før skat på 1,9-2,1 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også